2 Temmuz 2008 Çarşamba

Bodrum Plajları



Bodrum Plajları


Bodrum’da denize girmek için çok çeşitli seçeneğe sahipsiniz. Küçüklü büyüklü koylardan bembeyaz uzanan uzun kumsallara kadar. Zamanı bol olanlar için köylerde bulunan küçük koylar, zamanı dar olanlar içinse dolmuş ile 5 dakikalık mesafede olan kumsallar tercih edilebilir.
Gümbet:Bodrum ile nerdeyse bütünleşmiş sanki tek bir merkez gibi görünmekte dolmuş ilke Bodrum merkeze 5 dakika mesafede.Sahilde bulunan onlarca otel ve restoranların ortak kullanım alanı olan plaj mükemmel bir kumsala sahiptir. Denize girmek için uzun yol gitmek istemeyenlerin ilk tercihlerinden birisi olan Gümbet kumsalı temiz bir suya sahip olmakla berber plaj kumludur. Sahil düzenli ve şerzong gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yeme içme için sahil boyu restoranlar mevcuttur.
Bardakçı Koyu:Bodrum limanın hemen dışında tertemiz kumlu bir plaja sahip olan Bardakçı koyu adını eskiden Bodrum’a su satmaya gelen Bardakçı’lardan almış. Eskiden Su satıcılarına verilen isim Bardakçı’ymış. Bardakçılar bu koydan sularını doldururlarmış. Koyun aynı zamanda tarihi olarak önemi de büyüktür.Çevrede Konaklamak için onlarca otel bulunmaktadır. Günlük gezi tekneleri de Bardakçı koyuna uğramaktalar dır. Tekne ile birkaç dakika içerisinde Bardakçı koyuna varabilirsiniz.
Bitez:Bodrum’a 8-10 dakika mesafede bulunan plajı neredeyse tamamı kumlu olan Bodrum’un su sporlarıyla ünlü plajlarından birisidir. Plaj Gümbet plajı ile hemen hemen aynı özelliklere sahiptir Gümbet ile mesafesi de 5 dakikadır.Bitez plajı boyunca bir çok otel bulunmaktadır.Akyarlar:Bodrum yarımadasının hemen hemen en uç noktasında bulunmaktadır. Buraya her gün düzenli olarak feribot seferleri yapılmaktadır. Akyarlar aynı zamanda Kos adasına en yakın noktadır da denilebilir.
Torba:Bodrum’a 20 dakika kadar mesafede olan ve Bodrum’a en yakın olan koylardan birisidir. Bugün yatırımcıların ve tatilcilerin en çok tercih ettiği yerlerden birisidir. Kendi aracınız ile sorunsuz bir şekilde gidebileceğiniz gibi düzenli olarak dolmuş seferleri de yapılmaktadır.Torba çok hızla gelişen bir yerleşim alanıdır birkaç yık önce belki adını kimse bilmezken bugün dev turizm tesisleri ile dolmuş ve gayri menkul fiyatları devasal boyutlara ulaşmıştır.
Mazı:Bodrum’a en uzak noktalardan birisi denilebilir. Bodrum – Milas yolu üzerinden Mumcular istikametine devam edilir Mumculardan sonra yaklaşık 20-30 dakikalık bir yolculuk ile varılabilir.Aşağı Mazı ev yukarı Mazı olarak ikiye ayrılır en yaygın olan kumsalı Hurma sahilidir. Konaklamak için Küçük pansiyonların var olduğu gibi Restoranlarda bulunmaktadır. İnşaat yasağı olması nedeniyle sahile büyük çapta binalar yapılmamış doğal güzelliğini ve görünümünü korumakta olan nadir sahillerimizden birisidir.İsterseniz bir balıkçı motoru kiralayıp Çevrede küçük koylara gidebilir sadece siz özgürce denize girebilir yada çevreyi keşfedebilirsiniz.
Turgut Reis:Bodrum’un ene gelişmiş yerlerinden birisidir. Hatta öyle ki bir çok ünlü buralarda konaklamaktadır. Eğlence, konaklama, yeme içme gibi ihtiyaçlarınız için bir çok gelişmiş tesis bulmak mümkündür.
Türbükü:Turizm açısından oldukça gelişmiştir. Hatta buraya bir zamanlar Küçük Bodrum deniliyordu. Kulüpler, barlar kısaca eğlence adına aradığınız her şeyi bulabileceğiniz eşsiz bir yer.labileceğiniz eşsiz bir yer.Burada gezerken hemen hemen her sokakta bir ünlü karşınıza çıkarsa şaşırmayın. karşınıza çıkarsa şaşırmayın.

Hiç yorum yok: